dilluns, 15 de setembre del 2008

Rafa López Millor marxador a la historia del Club

Per David Rúa.

IV Míting de Marxa de Bompas (França).- Rafa López no podia començar millor la temporada. Dissabte durant
la celebració del míting de marxa atlètica de la localitat de Bompas el barberenc va millorar en més de deu minuts
la seva marca personal en els 20km, una distància poc habitual per López. El temps final (1h46’17) li va permetre
classificar-se 5è a la general i 3r en la categoria veterà en una prova on es van batre els rècords d’Espanya de les
categories M-45 (Jordi Ballesteros amb 1h44’15’) i M-50 (Ignasi Melo amb 1h41’33’’) i on el guanyador va ser
l’atleta olímpic francès, Cedric Houssaye (1h23’52’’).
Aquest nou èxit del marxador barberenc li permet fer-se amb l’únic rècord del club de marxa que encara no tenia.
Ara López és el plusmarquista local dels 5km M (24'53"00) i dels 10km M (52'16"8) tant en pista com en ruta i des
de dissabte també dels 20km M (1h46’17’’) relegant a la segona posició a Isidre Soley que mantenia el rècord de
l’entitat des de feia 20 anys amb un temps de 1h48’09’’. Encara cap atleta de la UA Barberà ha gosat fer els 50km
i per tant Rafa López ja és el millor marxador que mai ha tingut l’entitat. Un mèrit que cal destacar en major grau si
tenim en compte que López es va iniciar a la pràctica atlètica en la categoria veterà i en pocs anys ha passat de
ser un aficionat amb registres pobres a un atleta amb medalles als campionats de Catalunya i Espanya i amb
participacions internacionals gràcies a obtenir algunes de les millors marques veteranes de l’estat.